04 aprilie 2012

Taxiul viitorului

Bun, stiti taxiurile astea din Romania? Loganuri (sau Opeluri de 500k de km) pe care bat toate atunci cand circuli cu ele? De-ti vine sa te tii de orice cand intri intr-o curba, de frica sa nu le pice vreo roata? Unde asculti manele cand te urci in ele si inhalezi fumul din tigara taximetristului? Unde are taximetristul buton pe schimbator de trimite impulsuri in plus ceasului? Unde te intreaba taximestrul unde mergi, iar daca nu mergi destul de departe iti spune ca nu te ia? Unde .. tot felul de alte chestii urate pe care nu mi le amintesc acum?


Ei bine, alesii marelui mar au ales 'taxiul viitorului', care va incepe sa circule din 2013 prin oras, iar pana in 2018 va inlocui toate taxiurile (pentru cei care nu stiu, marele mar = big apple = nickname-ul New York-ului). Este vorba despre modelul NV200 VAN de la Nissan. In afara faptului ca arata intr-un mare fel, are si o multime de 'imbunatatiri' aduse locurilor pentru pasageri, de care noi nu o sa ne bucuram prea curand :) Noi, cei care circulam cu mizeriile de taxiuri din Romania. 

De exemplu, este foarte, da foarte spatios in interior! Nu mai e nevoie sa-ti 'stalcesti' picioarele daca stai in spate, din cauza soferului care trebuie sa stea el comod si astfel isi lasa scaunul in spate pana la bancheta, de trebuie 'sa-i sprijini' scaunul cu genunchiul. Mai are si: acoperis panoramic, incarcatoare de device-uri mobile, clima separata pentru pasageri cu filtre antibacteriene, airbaguri pentru pasageri, scaune antibacteriene, lumini pentru citire separate pentru fiecare pasager - si alte minunatii de care as dori sa ma bucur si eu cand calatoresc cu taxiul si pe care nu le enumar aici pentru ca ati avea prea mult de citit. Daca totusi vreti mai multe detalii, aici le gasiti. Ce mai ... civilizatie, nu ca la noi.

Bun, si acum intrebarea: ce ne ramane de facut daca nu vrem/putem sa emigram in mar, ca sa putem beneficia si noi de aceleasi conditii? Well, nu prea multe optiuni avem, poate doar una singura : ne cumparam noi ce masina dorim :D

Da, si soferul se bucura de foarte multe optiuni premium

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu