29 martie 2012

Miros de masina noua

De ce ar vrea cineva sa-i miroase masina ca una noua? Iti place sa-ti miroasa masina a plastic si a metal? Nu inteleg de ce ar cumpara cineva un odorizant cu miros de 'new car', tinand cont ca sunt o multitudine de odorizante pe piata cu diferite mirosuri placute si atractive. S-a facut si o cercetare pentru a se afla care masina are cel mai toxic miros atunci cand este noua (DA!! masinile au miros toxic atunci cand sunt noi - deci intrebarile care le-am pus la inceputul articolului sunt viabile!).  Ea a fost facuta de HealthyStuff.org si Ecology Center iar top 5 'cele mai toxice mirosuri ale unei masini', atunci cand aceasta este noua, este urmatorul:
  1. Mitsubishi Outlander Sport 
  2. Chrysler 200S
  3. Kia Soul
  4. Nissan Versa
  5. Mazda CX7
In schimb, masinile cu cel mai putin nociv miros sunt Honda Civic si Toyota Prius. Din fericire, studiul a fost facut doar pentru piata din America, iar Dacia nu e prea raspandita pe acolo, deci nu a fost inclusa in top. Sigur primea un loc fruntas :) 

Studiul complet privind mirosurile dintr-o masina noua, realizat de 'The Ecology Center' il gasiti aici, unde sunt prezentate majoritatea autovehiculelor impreuna cu scorul obtinut in test. Dupa cum aminteam mai sus,  in studiu veti gasi doar masinile de pe piata din America.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu