14 martie 2012

Fixing Windows 8

Recent, mai exact luna trecuta, a fost lansat sistemul de operare Windows 8 Consumer Preview, nu e varianta finala de Windows 8, e doar o varianta de test si e oferita gratuit. Ea se poate download-a de aici. BUN! Problema este ca Windows 8 este gandit mai mult pentru ecrane cu touch-screen, pentru tablete sau telefoane, unde poti sa tragi cu degetul, sa glisezi sau sa faci zoom chiar pe ecran.

Pe langa asta, noul Windows nu mai are butonul de start si are o cu totul alta configuratie a desktop-ului, ecranul principal fiind o tema numita Metro. Neavand un 'tutorial de folosire', la fel cum are de exemplu Windows XP dupa instalare, e greu de gasit/descoperit butonul start si e foarte greu sa gasesti chiar si butoanele de Shut Down/Restart.

Nu sunt asezate deloc intuitiv, meniul start aparand daca te deplasezi cu mouse-ul in stanga jos, iar pentru oprirea Pc-ului, cel mai usor apesi Ctrl+F4 decat sa cauti prin dreapta, prin meniu, butonul! 

Unde vreau sa ajung cu acest scurt review? Uite aici, unde un fost angajat al Microsoft propune solutii pentru aceste probleme, destul de grave si care pot afecta vanzarile produsului. Cel mai relevant e videoclipul urmator, care il prezinta pe tatal blogger-ului pus pentru prima data in fata unui Windows 8.

De remarcat este ca desi cunoscator de Windows Xp, de indata ce intra in Windows Explorer in Windows 8 si ii apare o fereastra similara cu cea de Windows XP si Seven, ii apare desktop-ul, el nu mai stie sa revina si nu mai gaseste nici butonul de start. Intr-un final, enervat la culme ca nu se descurca, il intraba pe fiul sau daca Microsoft chiar vrea sa-si bata joc de el. Credeti-ma, si eu m-am uitat destul de ciudat la el cand l-am vazut prima data. Si apropo, ce saracie e cu pestele ala albastru? E emblema Windows 8?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu