16 martie 2012

Cum sa ... instalam Windows in 5 minute

De multe ori trebuie sa pun un sistem de operare pe pc-uri/laptop-uri mai vechi, unde nu se poate instala Windows Seven din motive tehnice (Windows Seven il am pe DVD - cu activarea crack-uita, voi sa folositi intotdeauna varianta cu licenta!). In aceste cazuri, folosesc Windows XP. Vreti sa va spun cum instalez eu repede aceasta versiune de Windows? Si cand zic repede, ma refer la 5 minute! Ca sa nu pierd timp cu instalarea lui de pe CD, care dureaza aproximativ 20-40 de minute, mi-am cautat pe internet o imagine .gho cu Windows XP instalat, fara drivere, ca sa o pot pune pe orice PC/Laptop fara probleme (se poate gasi/face o imagine si pentru Windows 7, dar instalarea acestuia dureaza mai putin direct din kit-ul de instalare, deci nu prea e folositoare aceasta procedura). Unde am gasit o astfel de imagine? Pe torrente. Aveti mai jos un link.

Ca sa o pot instala, folosesc un stick USB cu Hiren BootCD instalat pe el, sau HDD USB tot cu Hiren instalat pe el, iar in unele cazuri (cand PC-ul/laptop-ul chiar e foarte vechi, iar BIOS-ul nu suporta boot-area de pe USB) folosesc CD cu Hiren. Si aici fac o paranteza scurta: ce este Hiren BootCD? Este un amalgam de programe, care le poti face boot-abile pe un CD, stick sau HDD extern. Se poate download-a de aici si este foarte util pentru devirusari, back-up, optimizari, recuperare date, etc. La ce ne foloseste in cazul de fata? Cu ajutorul lui putem pune o imagine pe un HDD, in doar cateva minute(intre 2 si 5 minute, in functie de imaginea .gho pe care o gasiti).

Inainte de a incepe, trebuie sa aveti pregatite urmatoarele:
  • o bucata HDD pe care se doreste instalarea sistemului de operare (Atentie! Toate datele de pe hard-disk se vor sterge! Asadar, copiati toate datele importante de pe hard-disk pe un alt dispozitiv inainte de a incepe)
  • o bucata dispozitiv pe care e instalat Hiren (CD, stick, HDD extern)
  • o bucata dispozitiv pe care e copiata imaginea .gho cu Windows XP (imaginea .gho se poate copia pe acelasi dispozitiv unde e instalat si Hiren, daca are loc)
Cum procedam?
Repornim PC-ul/Laptop-ul pe care dorim sa instalam Windows XP si setam sa boot-eze prima data de pe dispozitivul cu Hiren instalat(setarea se face in Bios). Dupa ce a boot-at, mergem la Backup -> Ghost -> Ghost32. Odata pornit programul, apasam OK, mergem la Local ->Disk->From Image. Aici selectam imaginea cu Windows pe care am pregatit-o, dupa care alegem hard-disk-ul pe care vrem sa montam imaginea. Atentie! Toate datele si partitiile de pe HDD se vor sterge irecuperabil. Imaginea se va pune pe hard-disk in doar cateva minute, dupa care repornim pc-ul, scoatem dispozitivul cu Hiren si lasam Windows-ul sa se incarce. Dupa ce porneste Windows-ul, se instaleaza automat driverele pentru hardware-ul acelui PC, iar cele care nu sunt recunoscute automat de Windows XP se vor instala manual.

Este o solutie buna zic eu. Odata ce ne-am pregatit tot ce avem nevoie pentru operatiune(dureaza mai mult, dar dupa ce avem un dispozitiv cu Hiren si o imagine pregatita, ar fi indicat sa le pastram!), instalarea unui Windows XP pe orice PC dureaza aproximativ 5 minute. 

De unde luati imaginea .gho de Windows XP? De pe torrente, de exemplu de aici. Vad ca nu mai gasesc acum fisierul care-l folosesc eu, si care se numeste XPCrackedSimpleUpdates.gho, dar sigur daca faceti niste cautari dati de el. Oricum, si alte variante mai mult ca sigur ca vor functiona corespunzator. Bineinteles, acesta este doar un tutorial in scop educativ, nu incercati asta acasa, folositi intotdeauna software cu licenta!

Enjoy!

1 comentarii:

Anonim spunea...

Thanks for sharing, btw what type of elеctronic camera dо уou use?


Here is my webpage :: dress size

Trimiteți un comentariu