30 ianuarie 2012

Autostrada Arad-Timisoara

foto via adevarul.ro
Am avut treaba saptamana trecuta la Lugoj, si pe drumul inapoi inspre Oradea, am venit pe vestita autostrada inaugurata de Boc in decembrie anul trecut. Adica, mai bine zis, o parte din Autostrada A1, ca doar Timisoara-Arad nu e! De la intrarea in Timisoara dinspre Lugoj, chiar dupa ce treci de Confort/Izometal, faci dreapta ca sa intri pe centura, inspre aeroport. Mergi pe centura ~8km(limitare 100Km/h, centura noua, drum impecabil), si ajungi la Dunca Expeditii. Acolo in sens, la benzinaria Rompetrol, faci dreapta si mai mergi ~7km pe drumul judetean(drum .. circulabil).
La un moment dat, apare un semn de drum inchis si obligatoriu la dreapta, trebuie sa faci o mica ocolire, apoi ajungi intr-un sens din care trebuie sa iesi pe a doua iesire pentru a urca pe autostrada. Sincer sa fiu, era noapte cand treceam pe acolo(ora 22, 23), dar mi s-a parut cam ambigua semnalizarea sensului si urcarea pe autostrada. Aceeasi treaba era si daca intram in Timisoara, iar din centru o luam spre Lipova spre autostrada, pentru ca din centru pana la autostrada sunt tot ~15-20km. In fine, odata ajuns pe autostrada, mai sunt 32 de km pana la Arad. Deci in total, Timisoara - Arad "pe autostrada" = 50km. Aceeasi distanta ca si pe DN69, doar ca pe aici mai treci prin 3 localitati. 

Avantaje traseu autostrada: 30 de km cu 2 benzi pe sens
Dezavantaje traseu autostrada: 
-toata lumea circula cu faza lunga noaptea, sa vada minunea! Intre benzi sunt parapeti, dar la faza lunga tot te orbeste.
-nu ai iesire de pe autostrada 32 de km(deocamdata, am vazut ceva semn cu iesire la Ortisoara, nu stiu cand va fi terminata).
-nu sunt parapeti, nu sunt benzinarii, limitare 100km/h
Timp traseu: 35/40 min (cu drumul de la iesirea de pe autostrada pana in Timisoara la Iulius Mall)

Avantaje traseu DN69: multi merg pe autostrada, circulatie mai putina, poti stationa aproape unde vrei, sunt benzinarii, magazine, etc.
Dezavantaje traseu DN69: treci prin 3 localitati, pe celalalt traseu treci doar printr-o localitate.
Timp traseu: 35/40 min (tot pana la Iulius Mall)

Deci, foarte avantajoasa autostrada! Porneste din Arad si se termina la 15 km de Timisoara. Faci acelasi timp pe oricare din variante. Ce sa zic, mare inaugurare!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu