30 ianuarie 2012

Adrian Nastase - 2 ani de inchisoare

foto via Mediafax
Potrivit Mediafax, fostul premier al tarii, Adrian Nastase, a fost condamnat la inchisoare cu executare in procesul "Trofeul calitatii", unde este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004. Completul de judecatata a fost compus din 3 judecatori, unul dintre acestia, Cristina Rotaru, a considerat ca Nastase trebuie achitat in acest dosar pe motiv ca fapta nu exista.
Ceilalti doi judecatori, Ionut Bogdan si Ioana Matei, sunt "acuzati" de Nastase ca au fost trimisi de Daniel Morar(cel care l-a dat in judecata), Ioana Bogdan fiind fosta consiliera a sefiului DNA iar Ionut Matei fiind bun prieten cu Morar.

Potrivit interventiei lui Nastase de la Antena 3, in urma cu cateva  minute, acesta "spera reexaminarea probelor in recurs si considera ca dincolo de 'victoria de etapa' a lui Daniel Morar, care este o chestiune construita de la inceput de Daniel Morar si Monica Macovei, alaturi de Traian Basescu, incetul cu incetul aceste chestiuni se vor sterge si vor dispare". Nastase a precizat de asemenea ca va merge si mai departe de un recurs in justitia romana, fiind pregatit sa se adreseze si instantelor europene daca va fi cazul. 

Apropo, DNA lupta impotriva coruptiei, acesta nu e un dosar politic, da? Oricum, chiar si americanilor le place de Morar, citez din ambasadorul SUA: "cu cat il tineti pe Daniel Morar in functie mai mult timp cu atat mai bine va fi", deci sigur nu e un dosar politic.NOT!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu