20 martie 2012

Prevyou | Curious? Dare!

O aplicatie interesanta, numita Prevyou a fost lansata de o echipa de romani. Aceasta se poate instala pe telefoanele smartphone care folosesc sistemele de operare Android si iOS.

Ce face aceasta aplicatie? Arata profilele de Facebook ale tuturor persoanelor care se afla in imediata apropiere, la o distanta de maxim 500 de metri. Deci pe o raza de jumatate de kilometru poti vedea toate persoanele cu care intri in contact. Totodata, aceasta aplicatie ne va indica in ce locatie publica avem sanse sa ne intalnim cu cineva cunoscut.

Ce inseamna asta? Ca ne va arata cate persoane cunoscute noua se afla intr-o anumita locatie, fara a ne arata propriu-zis numele acestora. Astfel, se pastreaza dreptul la intimitate, iar daca vrei sa vezi cine sunt acele persoane trebuie sa mergi si tu in locatia respectiva.

Pentru a fi sigur ca intelegeti exact ce face acest program, va voi da un exemplu: sa zicem ca sunt 4 concerte in oras, dar nu ai cu cine sa mergi la nici unul din ele. Ei bine, deschizi aplicatia Prevyou iar aceasta iti va spune in care din cele 4 locatii sunt cele mai multe persoane pe care le cunosti. Astfel, vei putea linistit sa mergi la concertul unde te vei intalni cu cei mai multi prieteni. Deocamdata aplicatia este gratuita!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu