31 martie 2012

Cum sa ... update la Android 2.3.7 pe Vodafone 858

Asa cum reiese din titlu, din acest articol veti afla cum puteti sa faceti upgrade de Android de la versiunea 2.2.1 la versiunea 2.3.7 (ultima versiune stabila la momentul redactarii articolului) pe telefonul Vodafone 858, sau Huawei U8160, numele lui real. Aveti nevoie doar de un card SD, un PC si o conexiune la internet pe telefon (poate fi si wireless). Urmatorii pasi au fost testati de mine personal si totul a functionat cum nu se poate mai bine, deci urmati-i cu incredere si in ordinea expusa mai jos. 

1. Intram in Setari -> Aplicatii -> Dezvoltare -> selectam Depanare USB

2. Conectam telefonul prin USB la PC si sa instalam driverul pentru telefon. Cum se face asta? Click dreapta pe My Computer -> Manage -> Device Manager. Echipamentul care este cu semnul intrebarii este telefonul, acela trebuie sa-l instalam. Driverele le luam din telefon, atunci cand conectam telefonul la PC apare un drive nou in My computer, unde gasim driverele.

3. Dupa ce ati instalat driverele, trebuie sa root-am telefonul. Acest lucru se poate face in mai multe moduri, eu am folosit un programel numit SuperOneClick, pe care l-am dowload-at de aici. Indicat ar fi sa opriti antivirusul pentru ca unii antivirusi catalogheaza acest program ca fiind un virus, desi nu este (asta e garantat doar daca download-ati din linkul precedent, site-ul oficial al programului). Atentie - Scoateti cardul SD din telefon in timpul root-arii. Programul nu trebuie sa-l instalati, doar il dezarhivati si apasati pe executabil. Odata lansat programul, apasati butonul root(stanga sus) si asteptati. La intrebarea despre BusyBox apasati Yes, iar la intrebarea despre test alegeti No. Odata terminata root-area, ar trebui sa aveti pe telefon instalat un nou program, denumit SuperUser, asa puteti verifica daca s-a root-at.

SuperUser si Rom Manager
4. Download-ati pe PC ROM-ul CyanogenMod 7.2, versiunea de android 2.3.7 de aici. Versiunea care am instalat-o eu este cm7-20120317, ultima versiunea stabila! Download-ati si pachetul Google de aici, versiunea pentru CyanogenMod 7. Copiati fisierele pe cardul SD si introduceti cardul in telefon.

5. Intrati de pe telefon in Market si download-ati programul Rom Manager. Odata instalat, porniti-l si apasati pe Flash ClockworkMod Recovery. Dureaza cateva minute si va apare un rand nou dedesubt.

ScreenShot din Rom Manager 
6. Asigurati-va ca aveti cardul SD in telefon, cu ROM-ul si pachetul google pe el, si apasati pe Install ROM from SD Card din programul Rom Manager. Selectati prima data fisierul ROM, bifati Wipe Data and Cache si Wipe Dalvik Cache si apasati OK. Dureaza cateva minute pana isi face update-ul. Atentie! Toate programele instalate si datele de pe telefon vor fi sterse! Dupa ce s-a terminat update-ul, intrati din nou in Rom Manager, apasati din nou pe Install ROM from SD Card si selectati fisierul google. Bifati doar Wipe Dalvik Cache si apasati OK.


BONUS!
In cazul in care nu urmati intocmai pasii de mai sus si telefonul se blocheaza, sau doriti sa aveti din nou versiunea originala de soft, urmati pasii urmatori si veti putea instala din nou versiunea 2.2 de Android, cea cu care vine telefonul din fabrica.

1. Stergeti tot de pe cardul SD si copiati pe el versiunea Stock de ROM de aici. Trebuie sa dezarhivati fisierul si sa copiati pe card doar folderul dLoad.

2. Introduceti cardul SD in telefon, tineti apasat butonul Volum SUS + Volum JOS (ambele!!) si apasati pe butonul Power(butonul de sus). Telefonul isi va face automat update la versiunea 2.2 de pe card, nu mai trebuie sa faceti nimic. Asa readuceti telefonul la versiunea de soft originala.

Pentru orice intrebari sau nelamuriri, ma puteti contacta si va voi ajuta, daca pot/stiu.
Din lipsa de timp nu mai pot oferi suport pentru intrebari sau nelamuri, in schimb va puteti voi ajuta intre voi prin mesajele lasate aici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu