12 februarie 2012

Cum sa ... vizionam filme online, filme offline + subtitrare

Majoritatea stim sa ne uitam la filmele care ne plac, fie ca o facem online, pe diverse site-uri, fie ca o facem offline, adica scoatem filmul si subtitrarea pe hard disk. Informatiile de mai jos sunt pentru cei care nu stiu aceste lucruri. Acestea fiind spuse, putem sa purcedem la continutul articolului.

Filme ONLINE. 
Pentru a ne putea uita la filme online avem nevoie doar de o conexiune buna la internet: cablu ar fi indicat, pe modem 3G e mai greu. Ce trebuie sa facem?
Sa dam un search pe tovarasul google dupa 'filme online' si vom gasi o sumedenie de site-uri care ofera acest serviciu gratuit. Astfel de site-uri s-au inmultit in ultima perioada ca ciupercile dupa ploaie. Bravo lor! Dupa ce intram pe site si gasim filmul pe care dorim sa-l vizionam, vom vedea ca majoritatea ofera mai multe variante de vizionare, pe mai multe servere. De ce acest lucru? Pentru ca pe majoritatea serverelor te lasa sa vizionezi gratuit doar 80 de minute din film. Cum vizionam restu? Ori asteptam o perioada de timp (in general o ora, dar cine vrea o pauza de o ora in mijlocul filmului?), ori pur si simplu intram pe alta varianta de vizionare, alt server, si continuam vizionarea de la minutul 80. Nimic mai simplu! 
Avantaje: majoritatea au subtitrarea montata pe video, deci nu mai trebuie sa o cautam noi
Dezavantaje: trebuie asteptat pana se incarca filmul, cu o conexiune proasta la internet acest lucru duce la disperare maxima!


Filme OFFLINE.
Aceasta varianta necesita putin mai multa munca. Cel mai simplu mod de a urmari un film de pe hard disk este sa il scoatem de pe hub-urile romanesti, unde de obicei gasim si subtitrarea la filme. Vom avea nevoie de un program gen DC++, StrongDC. etc. Atentie: filmele sunt in mai multe formate, majoritatea au mentionat numele formatului in numele fisierului, de exemplu The.Hangover.Part.II. 2011.DVDRip. XviD-LTW. Asadar, daca vreti sa vizionati The Hangover, partea a doua, alegeti fisierul video si subtitrarea corespunzator adaptata, adica DVDRip.XviD-LTW. O alta varianta de download-are a filmelor e cu ajutorul torrentelor. Pentru a putea download-a torrente trebuie sa aveti instalat un program specializat, gen: BitComet, uTorrent, etc. Problema aici e ca nu prea gasim in acelari loc si subtitrari, dar avantajul e ca sunt multe filme noi. Dar pentru asta exista subtitrari.softpedia.com, sau alte site-uri care ofera subtitrari. Sfatul meu? Prima data cautati subtitrarea filmului dorit (atentie, daca sunt mai multe variante de  subtitrari, alegeti varianta cu cele mai multe voturi/like-uri/share-uri/puncte/etc), iar in functie de formatul subtitrarii, sigur veti gasi un torrent la simpla cautare pe google dupa nume subtitrare + torrent. De exemplu, daca doriti sa cautati fisierul video pentru filmul mai sus amintit, dati cautare pe google dupa: The.Hangover.Part.II. 2011.DVDRip. XviD-LTW torrent si porniti download-are.  
Avantaje: Fara reclame, nu se opreste la minuntul 80, il poti revedea de cate ori vrei fara sa astepti sa se incarce
Dezavantaje: Subtitrarea nu e inclusa in fisierul video, trebuie cautata separat, presupune o munca mai indelungata si uneori, anevoioasa.

P.S. Nu download-ati filme de pe internet, acest lucru este ilegal si se pedepseste conform legilor in vigoare(pedepsele vor fi mai aspre daca va fi semnat ACTA). Filmul din exemplul de mai sus este doar pentru test, nu incercati asta acasa. NOT!

That's all folks!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu